<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1126411190838871&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

HDL prosjekter

 

HDL prosjekter i mange land

Du finner idag HDL løsninger i store og små prosjekter i over 100 land! 
HDL kan brukes i en utrolig variasjon av type prosjekter og passer like bra for store
konsertsaler,hoteller, museer som for alle typer private hus og leiligheter.

 

Privatboliger

HDL Prosjekter - Norge passivhus med full styring

Norge 

Passivhus med full styring

Skandinavia er kjent for sin elegante arkitektur og for å gå foran med ny teknologi, noe denne villaen utenfor Fredrikstad er et eksempel på. Huset er bygget etter passivhusstandarden med bruk av fornybare energikilder og er isolert for minimalt varmetap og med ekstremt lavt energibehov som resultat. Huset er styrt av et HDL-anlegg for maksimal utnyttelse av de fordelene passivhus gir.

HDL Prosjekter - Sør-Afrika  moderne bolig med alle fasiliteter

Sør-Afrika

Moderne bolig med alle fasiliteter

Etter en tre års byggeperiode har Caroline og Martin ferdigstilt dette utrolig unike smarthuset i betong, glass og aluminium. Huset kalles “On The Eleventh”, fordi den ser ut mot hull 11 på golfbanen. De har brukt HDL’s teknologi til å styre alt som er “styrbart” på en smart og enkel måte. Dette inkluderer styring av lys, air-conditioning, hjemme-kino, musikk, svømmebasseng, kameraer og mye mer. Huset har vært vist på TV showet “Top Billing”, som du kan se video her.

HDL-løsningen er bygget opp modulært for å ivareta alle krav og ønsker, sier Martin ” det er enkelt, noe vi virkelig setter pris på samtidig som det er stilig.”

HDL Prosjekter - Sveits utsiktsvilla med energieffektive løsninger

Sveits

Utsiktsvilla med energieffektive løsninger

Byen Lugano ligger ved sjøen i Ticino, den italiensk-snakkende delen av syd-Sveits. Med sin nærhet til Alpene ligger denne eiendommen fantastisk til og har et full-integrert HDL-anlegg installert. HDL styrer lys, vannbåren varme, gardiner og rullgardiner i tillegg til at det benyttes et stort antall sensorer som passer på at lys ikke står på unødvendig. Eiendomsutvikleren har her vært fremtidsrettet og skapt en bolig som med HDL-løsningen vil være enda mer attraktiv for boligkjøpere som ser etter det spesielle. For mange kjøpere i dette området er det ikke bare utsikten som teller, men også installasjoner som ytterligere øker livskvaliteten. Derfor var HDL et godt valg for prosjektet.

HDL Prosjekter - Brasil flott hus med full styring av LED belysning

Brasil

Flott hus med full styring av LED belysning

Dette fantastiske huset ved Sao Paulo, Brasil har HDL installert for å ivareta full styring av boligen. For eksempel styres et stort antall lamper med lys i flere farger, hvor både fargen og intensiteten kan endres i sekvenser både inne og ute. Her styres også ventilasjonsanlegget og air-conditioning fra smarte brytere rundt i boligen. Alt er også App-styrt slik at huset kan styres og overvåkes fra hvor som helst

HDL Prosjekter - Israel stor villa med framtidsrettede løsninger

Israel

Stor villa med framtidsrettede løsninger

En av HDL’s forhandlere i Israel har installert det siste nye i styringsteknologi i denne elegante villaen. På grunn av huset størrelse var det viktig for byggherre å satse på et system som kunne dekke alle behov, som styring av lys, varme og ventilasjon og overvåking/alarm – alt styrt fra brytere, iPads og App både hjemmefra og borte. Resultatet er et moderne, smart og energieffektivt hjem som nyter alle fordelene ved å være en høyteknologisk bolig.

Eksepsjonelle bygg

HDL Prosjekter - Tyskland museum med avansert lysstyring

Tyskland

Museum med avansert lysstyring

Dette eventyrlige bygget er designet av arkitektene Coop Himmelb(l)au for BMW Group. BMW Welt senter i Munchen kostet US$200 millioner å bygge. Da senteret åpnet i oktober 17, 2007, kom det i løpet av de første 12 månedene hele 2,200,000 besøkende og økte til 2,930,000 i 2013. I et slikt prestisjefylt prosjekt ble det selvsagt satt ekstremt høye krav til kvalitet, så det er ikke uten grunn vi i HDL er veldig stolte over å ha blitt valgt som leverandør av styringen av all LED-belysningen inklusive lysshow-sekvensene. Arkitekt Prix sa på åpningsseremonien at “The building does not have the boredom of a hall, it is not only a temple, but also a market place and a communication center and meeting place for knowledge transfer”.

HDL Prosjekter - India designerkontor

India

Designerkontor

Dette unike moderne kontoret i Delhi ble nominert til “World’s Best Office Design” av det viktigste Indiske arkitektmagasinet. Flotte og moderne kontorer trenger framtidsrettede løsninger, så HDL India ble kontaktet for å installere styringsløsninger. Med HDL Buspro kan brukerne styre hele anlegget fra smarte veggpaneler, mobiltelefoner og pads. HDL egner seg perfekt i kontorer inkludert møterom og for hele næringsbygg.

HDL Prosjekter - Hellas  Klubbhus på golfbane

Hellas

Klubbhus på golfbane

Her er HDL Buspro teknologi benyttet i dette prestisjefylte prosjektet for et nytt klubbhuset på en golfbane i Hellas. I klubbhuset var det krav om strømsparing med et system som kunne styre lysene i bygget kun med bruk av bevegelsessensorer og 0-10V kontroll. Med HDL-løsningen skrur lyset seg automatisk på og av til forhåndsbestemte tidspunkter. Sensorene sørger for at lyset dimmes ned i kortere perioder ved ingen bevegelse og helt av hvis det har gått flere minutter mellom bevegelsene. Uansett om ditt prosjekt er en golf-klubb, en restaurant, et spa eller et hjem ta kontakt med oss for hjelp.

HDL Prosjekter - Kina møtesal for folkekongressen

Kina

Møtesal for folkekongressen

Folkets Store Hall (Great Hall of the People) i Beijing – denne storslagne salen – er selve møtestedet til den kinesiske politiske eliten. Bygget ble designet av Zhang Bo og dekker 171.800 kvm. med plass til 10.000 representanter. Her styrer HDL mer enn 26.000 lys med dimming og «scener» både i salen og for scenebelysningen.

Dette er det største anlegget for styring av lys i hele Kina.

HDL Prosjekter - Luxembourg gammelt slott med moderne løsninger

Luxembourg

Gammelt slott med moderne løsninger

Chateau Du Faing er et lite slott i landsbyen Jamoigne i Luxembourg. Slottets historie går helt tilbake til det 12. århundre. Det har nå gjennomgått en full restaurering og fremstår i dag som et moderne slott, men med mye av det originale i behold. Dette vakre bygget styres av HDL Buspro. På bakgrunn av slottets historie og bygningsdetaljer var det viktig å gå frem med stor varsomhet og det ble lagt vekt på å i så stor grad som mulig skjule anlegget. Det eneste som synes i dag av installasjonen er HDL’s flotte smartbrytere i glass som erstatter de gamle bryterne. Farger på bryternes ble valgt slik at de perfekt matcher fargene i de enkelte rommene.

Hoteller og restauranter

HDL Prosjekter - London populær restaurant

London

Populær restaurant

Den kjente kokken Gordon Ramsay’s restaurant Heddon Street Kitchen finner du i Regent Street’s Food Quarter, Mayfair. Denne fantastiske restauranten i to etasjer har installert et elegant HDL-anlegg for styring av lys. Gordon Ramsay’s krav var å kunne styre “scener” (styre forskjellige lamper samtidig) ved kun et trykk på bryteren. I tillegg ville han også kunne teste nødbelysningen på ukesbasis. HDL UK var ansvarlig for å få montert alle lysdimmerne og styringspaneler i nært samarbeide med installatøren og kunden for å få et optimalt resultat. “Scenene” ble fininnstilt for å ta hensyn både til det naturlige lyset og til atmosfæren. Lyset på kjøkkenet ble viet spesiell oppmerksomhet, så det enkelt kan dimmes optimalt i forbindelse med eventuelle TV opptak. Se presentasjonsvideo av Heddon Street Kitchen.

HDL Prosjekter - Australia hotell med styringsanlegg

Australia

Hotell med styringsanlegg

I et av verdens flotteste havneområder finner du hotellet Park Hyatt Sydney perfekt plassert mellom Sydney Opera Hus og Harbour Bridge. Hotellet har 155 elegante rom og suiter med moderne interiør og gulv til tak glassdører ut til private balkonger. Her er også dag spa med svømmebasseng og stor solterrasse på taket. HDL Australia fikk i oppdrag å levere designer-brytere og automatisert rom-kontroll anlegg både for å redusere energiforbruket og for at gjestene skulle bli tilbudt et moderne styringsanlegg med spesielt stilige brytere.

HDL Prosjekter - Arabiske Emirater hotell med styring av lys

De forente arabiske emirater

Hotell med styring av lys

Ramada Hotel i Ajman ligger praktisk til i utkanten av Dubai. Her ble HDL valgt ut fra kvalitet og pris. Anlegget er montert i den spektakulære ballsalen og i de tilstøtende rommene. Med bruk av dimmere og styringsmoduler ble det lagt opp til en rekke ulike lysnivåer og scener som er tilpasset forskjellige typer arrangementer. Løsningen er super-enkel for alle ansatte å bruke, ettersom bryterpanelene på en oversiktlig måte viser hva de enkelte bryterknappene styrer ved bruk av tekster og symboler.

HDL Prosjekter - Marokko  elegant hotell med full HDL styring

Marokko

Elegant hotell med full HDL styring

Dette 5-stjerners hotellet i Casablanca har utsikt ut over skyline i Marokko’s forretningshovedstad. Sofitel Casablanca Tour Blanche hotell ligger vis-a-vis Hassan II Moské og rett ved medinaen, en super plassering for forretningsfolk eller for å dra på oppdagelsesferd i byen.

Etter å ha beundret den fantastiske hotellfasaden, kan du tre inn i en verden der moderne fransk eleganse møter et eksotisk marokkansk touch i full harmoni. I alle de 141 rommene og i 30 suiter er det installert HDL teknologi som sørger for lavere energiforbruk ved aktiv styring av lys, air-conditioning og gardiner.

HDL Prosjekter - Saudi Arabia  lite og luxeriøst hotell

Saudi Arabia

Lite og luxeriøst hotell

Boutique hotellet i hjertet av Riyadh er bygget som et moderne og komfortabelt business hotell med orientalsk preg. Hotellet ønsket et hotellrom management system som styrer lys, gardiner og air-conditioning både på hotellrommet så vel som sentralt fra resepsjonen og med nøkkelkort. Et HDL hotell-system ble installert, og er blitt veldig godt mottatt av hotellets ansatte og gjester.

Diverse prosjekter

HDL Prosjekter - Kina bro med avansert lysstyring

Kina

Bro med avansert lysstyring

Den flott 3. Nanjing Yangtze River Brigde er en kabelbro med totallengde på 15.6 km, hvorav 4,7 km er over selve elven. Broen ble bygget på kun litt over to år og kostet $490m. Da broen sto ferdig i 2005 var dette verdens 3. lengste kabelbro og er fortsatt i 2015 en av topp 20. Når det er mørkt lyser de A-formede mastene på broen opp i de mest fantastiske farger. Det hele er styrt av et HDL LED lighting kontrollanlegg. Det er en stor installasjon som bruker mer enn 100 HDL DMX kontrollere i kombinasjon med et avansert softwareprogram som til enhver tid overvåker anlegget.

HDL Prosjekter -  Polen  nytt moderne teater

Polen

Nytt moderne teater

Gdańsk Shakespeare Theatre er et Shakespeare teater i Gdańsk, Polen, og er bygget over et tidligere teater fra det 17. århundre kjent som Fencing School. Det nye teateret ble bygget av Jerzy Limon, grunnleggeren av Gdańsk Shakespeare Festival og arkitekten er Renato Rizzi. Det nye teateret åpnet i september 2014 og kombinerer design elementer fra tidligere teater med moderne teknologi. Prosjektet har hele 232 lyssoner, og det var viktig at veggene skulle holdes fri for brytere for ikke å ødelegge de flotte panelene. Derfor styres alt lys oversiktlig og fleksibelt fra en enkel brukergrensesnitt i kontroll-rommet.

HDL Prosjekter - New Zealand  næringsbygg med styringssystem

New Zealand

Næringsbygg med styringssystem

Dette næringsarealet i Wellington, New Zealand, består av fire kontorbygg i fem og seks etasjer som er linket sammen rundt en stor plass. Byggene ble opprinnelig bygget i 1988, men ble ombygget i 2012-2013 av The Wellington Company. I den anledning ble det da montert et HDL Bus Pro styringssystem med bl.a. 5 separate HDL subnet koblet over Ethernet, mange hundre brytere, releer, DALI kontrollere, taksensorer og i tillegg integrert med et sentralt SD-anlegg.

HDL Prosjekter - Estland  kjøpesenter med smart styring

Estland

Kjøpesenter med smart styring

Port Artur shopping center i Estland har nylig vært gjennom en totalrestaurering der de originale byggesteinene er blendet inn med moderne design. I bygget er det også installert HDL styring for å automatisere bruk av lys basert på trafikken på senteret og tiden på døgnet for å oppnå best mulig energieffektivisering. Det trengs også mindre stab, fordi alle styringsrutiner for hele senteret nå kan styres fra et sentralt rom. Bevegelsessensorer kan slå på lys i områder utenom senterets åpningstider i tilfelle noen jobber overtid. Fordi HDL-anlegget er smart, styrer anlegget sømløst også andre systemer for varme, kjøling og ventilasjon.

HDL Prosjekter - Belgia innovativt prosjekt med strenge miljøkrav

Belgia

Innovativt prosjekt med strenge miljøkrav

Walexpo er et innovativt nytt prosjekt som er et kombinert messeområde og business-senter. Det ligger i et fantastisk parkanlegg på 60 hektar i Belgiske Ardennes. Messeområde på 25,000m² er bygget i henhold til strenge miljømessige krav. Med sitt moderne design styres belysningen og andre systemer som kan gi miljø- og energimessig gevinst av HDL. Resultatet er et fantastisk skue både ovenfra, utenfra og på innsiden.

Er interessert eller vil vite mer om prosjekter! 

Kontakt meg