<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1126411190838871&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva gjør et smarthus?

HDL smarthus funksjoner- lys
HDL smarthus funksjoner - klima
HDL smarthus funksjoner - sikkerhet
HDL smarthus funksjoner - energisparing
HDL smarthus funksjoner- musikk
HDL smarthus funksjoner - ventilasjon
HDL smarthus funksjoner - adgang
HDL smarthus funksjoner - solskjerming
HDL smarthus funksjoner - smarthet
HDL smarthus funksjoner - automatikk
HDL smarthus funksjoner - appstyring
HDL smarthus funksjoner - fjernstyring
HDL smarthus funksjoner - lysstyring

Lysstyring

I et smarthus kan du styre alle slags lys i alle rom fra mobilen din, på smartbrytere og/eller automatisk med sensorer. Det er enkelt å lage scener (at flere ting skjer samtidig), som kan endre atmosfæren i et rom eller hele huset - med kun et tastetrykk.

La lyset skru seg av automatisk for å spare strøm når et rom ikke er i bruk, få et lunere lys i stua på høstkveldene og styr utelyset basert på soloppgang og solnedgang med astrour. Med lysstyring slipper du å gå boligen rundt for å slå av lys før du legger deg - alt er på én knapp!

HDL smarthus funksjoner - varme og kjøling

Varme og kjøling

Du kan bestemme at temperaturen skal reduseres ned til et eller flere ønskede nivåer når du er bortreist, i rom som ikke er i bruk og om natten. 

Ved å installere smart varmestyring i minst 3 soner i boligen din, kan du motta økonomisk støtte fra ENOVA  > les artikkel

Automatisk styring av varme og kjøling sørger for at det alltid er optimal innekomfort og for at du sparer energi. 

HDL smarthus funksjoner - sikkerhet

Sikkerhet

Et smarthus gir deg trygghet på mange nivåer. Motta melding på telefonen når minstemann kommer hjem fra skolen. Se og snakk med den som ringer på døra. Skru av alt lys automatisk når sistemann forlater boligen og få simulert at noen er hjemme for å lure innbruddstyver. Blink med alt lys ved innbrudd og skru på alt lys ved brann.

HDL smarthus funksjoner - energisparing

Energisparing

Slukk lys og skru ned varmen via sensorer eller klokkeslett når rom ikke er i bruk. Få påvist strømforbruket, og sammenlign med historiske data hvor mye strøm man bruker på varme, lys, vaskemaskin, osv.

Uavhengige målinger viser at man kan oppnå 40% lavere energiforbruk med aktiv bruk av sensorer og automasjon - en fordel både for miljøet og din økonomi.

Musikk og lyd

Multiroms lydanlegg kan integreres i smarthus ditt og styres fra samme app og bryterpaneler som alt annet.

Strøm (spill) forskjellige lydkilder i forskjellige rom i boligen. Har du fest kan du enkelt slå sammen flere rom som spiller samme musikk både i stua, på soverommet og på terrassen.

...Eller hør gjerne på P4 på badet, Spotify i stua og lyden fra iPhonen din på kjøkkenet...samtidig.

Les mer

HDL smarthus funksjoner - ventilasjon

Ventilasjon

Behovsstyring av ventilasjon gir optimalt inneklima, som igjen gir økt komfort og er positivt for helsen. God lufting av soverommet om natten kan gi bedre søvn og dermed mer energi og økt livskvalitet. 

HDL smarthus funksjoner - adgang

Adgang

Du kan både se og snakke med den som ringer på døra, og du kan slippe dem inn med appen på mobilen - ikke bare når du er hjemme, men fra hvor som helst.

Les mer

HDL smarthus funksjoner - solskjerming

Solskjerming

Åpne og lukke gardiner, persienner og markiser automatisk avhengig av sollys, vind eller tid på døgnet. Kan gjøres fra app eller smarte veggpaneler, og gir komfort og energisparing. 

HDL smarthus funksjoner - smarthet

Smarthet

Det virkelige smarte oppnås når flere ting skjer samtidig og gjerne automatisk til et ønsket klokkeslett. Med et trykk på appen eller veggpanelet kan en rekke kommandoer utføres paralellt. «Borte» skrur av lys, stikkontakter, åpner gardiner og demper varmen. «Natt» lukker gardiner, demper varme litt, skrur av mesteparten av lyset og aktiverer sensorer som automatisk skrur svakt lys på i bad og gang hvis noen må på toalettet om natta. «TV» demper lyset, lukker gardinene og skrur på TV. «Spis» setter lyset ved spisebordet passende dimmet og demper samtidig annet lys i rommet.

HDL smarthus funksjoner - automatikk

Automatikk

I et smarthus kan mange ting settes opp til å fungere helt automatisk. Det kan være til visse tidspunkt, styres av soloppgang og -nedgang (astrour), generelle lysforhold ute/inne, utetemperatur, vindstyrke, bevegelse inne eller ute. 

Det kan også settes opp varsler dersom ting ikke skjer, som hvis det ikke er bevegelse i en bolig på et gitt antall timer eller hvis dører og vinduer ikke er lukket når siste mann har gått ut. 

Automatikk forenkler, og bidrar til økt trygghet og velvære. 

HDL smarthus funksjoner - appstyring

Appstyring

Du kan styre HDL Smarthuset ditt med app både fra mobil og nettbrett (krever wifi-sone eller SIM-kort) hvorenn du er. Det er ingen begrensning på antall apper du kan benytte, så hele familien kan ha hver sin uten ekstra kostnad.

Alle funksjoner som er lagt inn i løsningen lar seg styre med enkle og oversiktlige knapper eller "slidere". Du kan også endre tidspunkter for når f.eks. lyset skal slå seg av automatisk og du kan endre "scener", som betyr at flere ting kan skje samtidig når du trykker på kun én knapp.

Et typisk eksempel på dette kan være at du vil endre at lyset slår seg av samtidig som gardinene går ned og temperaturen senkes. Kanskje du ikke vil at lyset slås helt av, men heller dimmes litt ned? Slike endringer er enkle og kan gjøres fra hvor som helst.

Appen er tilknyttet en liten server. Hvis du ønsker å lære litt mer om serverens muligheter er det få begrensninger på hva du kan gjøres selv både av oppsett og senere endringer. Dette inkludere også å lage regler, legge inn bilder, etc. 

 

HDL smarthus funksjoner - fjernstyring

Fjernstyring

Glemte du å slå av lyset eller vil sjekke om varmen er slått av? Ikke noe problem, alt kan styres og kontrolleres fra din mobil eller netttbrett - enten du er hjemme eller borte. 

Er interessert eller vil vite mer om smarthus! 

Kontakt meg