<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1126411190838871&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

 Kategorier: Tips og råd LED belysning

 

Hvor lange levetid her en LED lyskilde?
Mange spør oss om hvor lange levetid en LED-lyskilder har og om man kan stole på det man får oppgitt.

Vårt svar er at en LED-lyskilde aldri vil være bedre enn sitt svakeste ledd. Det loves ofte at en LED-lampe skal vare i 50 000 timer, men det nevnes blant annet ikke hvor mye lyseffekt som fortsatt er igjen.

Viktige kriterier for lang levetid bestemmes av blant annet kvaliteten på LED-chipen (dioden), god kjøling, printkortet og driverne. Les mer om dette i LED – kvalitet og pris

halo_360_alene

Det som kanskje er viktigst for deg å vite er at en LED lyskilde får lengre levetid hvis den får noen timers hvile i løpet av døgnet og maks. lys settes til 90%.  

Har du en smarthusløsning kan du blant annet sette opp automatisk slukking av lys, automatisk dimming og sette maksverdier. Dette vil bidra til å forlenge levetiden for alle dine LED-lamper. 


Last ned gratis ebok: Slik kommer du i gang med smarthusVi har utviklet en egen testmaskin som måler kvalitet på LED downlights, slik som temperatur i takboks, kvalitet på driver ref. flimring, lineære dimmekurver og RA/CRI-verdier. Er du usikker på kvaliteten på en downlight din kunde har valgt, er du velkommen til å teste den hos oss.

Vi har lang erfaring med smarthusløsninger og LED belysning - og bistår deg gjerne med å finne den beste løsningen for ditt prosjekt.  

Annet relatert: 

> LED - sammenheng kvalitet og pris
> HDL smarthus for alle
> Enkel styring av LED belysning

New Call-to-action
last ned gratis ebok

Abonner på vår blogg