<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1126411190838871&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

 Kategorier: ENOVA Smarthus

Du visste kanskje ikke at du kan få dekket opp til 20% av kostnadene når du installerer et varmestyringssystem i ditt hjem? Det kan du.

Det er flere veldig gode grunner til å installere et varmestyringssystem hjemme. For det første er det mer praktisk enn å styre varmeelementene dine manuelt, for det andre sparer du penger og sist men ikke minst sparer du miljøet.


Last ned gratis ebok: Slik kommer du i gang med smarthus

Ved å bruke mindre strøm, bidrar du til et grønnere samfunn. Dette er av stor interesse for ENOVA, et statsforetak som gir støtte til gode energiløsninger for klimaets skyld. Og siden oppvarming er noe av det som krever mest strøm, er et varmestyringssystem en av de beste energiløsningene som finnes.

Det lar deg automatisk senke temperaturen i rom som ikke brukes når du ikke er hjemme, eller når du sover. De mer avanserte smarthus-løsningene lar deg også koble ut kjøkkenapparater og lignende som ikke er i bruk, og kan i tillegg kobles opp mot alt fra vannsystem til ventilasjon.

Når hver eneste grad du senker innetemperaturen med fører til en 5% energireduksjon, sier det seg selv at det er strøm å spare.

shutterstock_267138086-697540-edited.jpg

Ikke dårlig. Men hva er kriteriene?


  • Ta kontakt med autorisert fagperson dersom varmestyringssystemet ditt innebærer inngrep i det elektriske systemet. (Les også hva du bør spørre elektrikeren om her)
  • Sørg for at varmestyringssystemet dekker minst tre soner som kan styres uavhengig av hverandre.
  • Forsikre deg om at i hvert fall 50% av utgiftene har påløpt de siste tolv månedene.
  • Installasjon må gjøres av et registrert firma, og dokumentasjon må av åpenbare grunner følge norske lover og forskrifter.
  • Når jobben er gjort, kan du sende inn dokumentasjon på installasjon og kostnader til ENOVA.
  • ENOVA dekker 20% av alle dokumenterte kostnader for hele smarthusløsningen, med en maksgrense på kr 4000.

 

Verre er det altså ikke. Du får et smartere hjem, et sunnere klima, og en mer fornøyd lommebok.

Lykke til!

Klikk her for å laste ned eboken
last ned gratis ebok

Abonner på vår blogg